угорщина

Столиця - Будапешт

Площа - 10 тис. км2

Населення - 10 053 000 осіб

Офіційна мова - угорська

Грошова одиниця - євро

Найбільш поширена в Угорщині релігія - католицизм.

clear

Загальна інформація

Недарма кажуть, маленька країна – багато спокус. Угорці як ніхто інший поєднали найбільші здобутки європейської духовної цивілізації із надзвичайною природністю і неприхованим гедонізмом. Це країна, яка завдяки цілющим термальним джерелам і прозорому повітрю гір ще за часів римських легіонерів і Сулеймана Великого піклується не тільки про дух, але й про тілою. Угорщина розташована в Центральній Європі у Карпатському басейні. Найбільша протяжність з пн. На пд. - 268 км.; зі сходу на захід - 528 км Клімат : помірно-континентальний; найхолодніший місяць - січень (-1 за Цельсієм); найтепліший - серпень (+21,3).

Кухня

Характеризується стравами, які приготовлені з використанням червоного перцю, помідорів і стручкового перцю (знаменитий угорський гуляш, курячий паприкаш з галушками і голубці). А ще - цибулі. Найбільш відомий сорт цибулі - "мако" - вирощують в околицях Калуча, що у південній частині Угорщини. З м'яса традиційно використовують свинину. Проте, з часом стали більше вживати рибу, курей - продукти, в яких менше холестерину. Майже в усіх національних стравах провідну роль відведено паприці - наприклад, гуляш (щось середнє між густим супом і м'ясним рагу), перекельт (рагу, у якому переважає кришена цибуля), токань (страва, схожа на перекельт) і паприкаш (паприкашем називають усі страви зі сметанним соусом і паприкою), м'ясні зупи з свинини.