німеччина

Німеччина - одна з найрозвинутіших країн світу та Західної Європи. Вона роташована в центрі Європи.

Столиця - Берлін

Площа - 356 тис. км кв

Населення - 81,3 млн чоловік.

Офіційна мова - німецька

Грошова одиниця - євро (1 євро - 100 євроцентів)

clear

Географічне положення:

На території Німеччини знаходиться Північно-Німецька низовина, Середньовисотні гори, Швабсько-Баварська височина (альпійське передгір'я) та Альпи. Середньовисотні німецькі гори (висота перевищує 1000 м над рівнем моря) – це частина широкої гірської дуги, яка тягнеться від центральної Франції аж до центральної Польщі, до якої належать Гарц, Туринський Ліс та Рудави. На півдні Баварське плоскогір'я тягнеться до північних схилів Альп. Найвищою точкою країни є г. Цуґшпіце (2963 м над рівнем моря). Біля кордону із Швейцарією знаходиться найбільше озеро Німеччини, Боденське озеро, з якого бере свої витоки р. Рейн. Найдовша європейська ріка Дунай бере свої витоки в німецьких горах Шварцвальд.

Клімат

Більшість території Німеччини піддається впливу сезонного помірного клімату, в якому переважають вологі західні вітри. Клімат помірний повязаний з океанічною, Північноатлантичною течією, яка є північним продовження Гольфстріму. Ці теплі води впливають на райони, що межують з Північним морем у тому числі на території вздовж річки Рейн, яка впадає в Північне море. Отже, на північному заході і півночі країни, клімат океанічний, з випаданням опадів круглий рік з максимумом в літній період, тому зима в країні м'яка, а влітку, як правило, прохолодно, хоча температура може перевищувати і 30 °С, доволі тривалий період часу. На сході країни клімат більш континентальний; зима може холодніша, а літо доволі спекотне і сухе, довший час. Центральна і південна Німеччина належать до перехідних регіонів, тут варіюються, як помірно океанічний клімат так і континентальний клімат.

Кухня

вирізняється великою різноманітністю страв зі свинини, телятини, яловичини, птиці, дичини, риби. Популярні різноманітні овочі, особливо капуста, картопля, найчастіше у відвареному вигляді. Широко розповсюджені кисломолочні продукти, бутерброди, страви з яєць. Німці надають перевагу негострій їжі, прянощі й приправи закладаються в страви дуже помірно, в цілому німецька національна кухня проста, багата, відрізняється великою розмаїтістю страв з овочей, м’яса, риби, борошна. Типові Німецькі страви: свинина з пивом, різдвяний штолен, ковбаси і сосиски, шніцель, клецки, пиво Найпопулярніші курорти: Берлін, Гамбург, Дюсельдорф, Кельн, Франкфурт-на-Майні, Штутгарт, Мюнхен, Дрезден.